portret-rosalind-500x500px

De halssieradencollectie “Les Colliers d’Art de Rosalind kunt u nu ook bewonderen bij Galerie & Kunstuitleen de Pook in Delden. Ontwerpster Rosalind Suurland-Labruyère exposeerde eerder met haar kunstsieraden tijdens het Internationale Filmfestival in het Franse Cannes en op de topbeurs het “Het Juweel”op “Slot Zeist”.

Licht draagbaar, stijlvol, vrouwelijk en vooral uniek zijn de kenmerken van deze collectie. Als basis voor haar kunstontwerpen maakt Rosalind Suurland gebruik van goud, zilver, zoetwaterparels en bijzondere zijden stoffen afkomstig uit vele delen van de wereld. Ook schitterende Swarovski-kristallen en edelstenen vallen meteen op in haar veel kleurige ontwerpen. Prinses Maxima is ook in het bezit van een “Rosalind”, uitgevoerd in twee verschillende tinten lichtblauw. In een brief aan de ontwerpster omschrijft ze de creatie als “een prachtig kunstsieraad”.
De collectie is onderverdeeld in 3 categorieën: Stijlvol/romantisch – Casual – Pearl/Gold/Silver. De sieraden dragen exotische namen zoals Naomi, Bluebelle, Xenia en Carmen.
Ieder sieraad is éénmalig ontworpen en vervaardigd, waardoor het uitgesloten is dat iemand met hetzelfde sieraad aangetroffen wordt.
Ondanks de vaak kostbare materialen die in de sieraden verwerkt zijn, blijven de sieraden betaalbaar. De prijzen variëren van 400 tot 1500 euro.

Rosalind Suurland, die deels woonachtig is in Waalre en Cannes ontwierp en vervaardigde als voormalig showrijdster op het ijs voor haar shows altijd zelf haar showkleding en sieraden. Jarenlang vormde zij de vrouwelijke helft van een ijsdanspaar, dat in binnen-en buitenland furore maakte met showrijden. Liefhebbers herinneren zich ongetwijfeld haar optredens met haar voormalige schaatspartner, wereldkampioen professionals Joop van der Sluijs. De kunstschaatser heeft met haar kleurrijke en zeer bijzondere halssieraden nu haar nieuwe draai gevonden.

EXPOSITIES IN DE POOK

10 oktober 2008 t/m 28 december 2008